Welkom!

Hallo,

Ik ben Juffrouw Hutsekluts, met het hoofd altijd tussen de bolletjes wol.
Als juf in de basisschool ben ik sowieso graag creatief bezig maar haken is écht mijn passie.  

In 2011 begon ik opnieuw te haken.  Dat was geleden van in de basisschool.  Na heel veel uitproberen en allerhande haakwerkjes gaande van ringen en halskettingen, kussens en telefoonhoesjes tot amigurumi knuffels, begon ik stilaan zin te krijgen om meer te doen met mijn hobby.  Toeval wilde dat haken de laatste jaren zo populair werd, dat allerhande goede doelen daar dankbaar gebruik van begonnen te maken (of is het andersom?) en zo botste ik op ‘Inktvisjes voor couveusekindjes’ lopende in Zweden, Denemarken en Nederland.  Vertederd door dit mooie project engageerde ik me om het in België mee op te starten en … het had en heeft nog altijd succes.

Via het project leerde ik andere haakfanaten kennen en stilaan verbeterde ik mijn haaktechnieken.  De volgende logische stap was haakworkshops aan kinderen geven.  Ik kom altijd terug op het punt dat ik iets voor kinderen wil doen.  Eigenlijk is dat al van zo lang ik me kan herinneren.  Als kind kwam ik ook voortdurend in contact met materialen als garen, draad, stof, papier, hout, verf en creativiteit werd mij met de paplepel ingegeven.  Ik kon uren zitten tekenen, schilderen en handwerken en dat is nog altijd mijn grote drijfveer.

Nu ontwerp ik zelf haakpatronen.  Inspiratie haal ik vooral op school, bij de kinderen en wat hen bezighoudt.  Bij elk haakwerkje hoort een verhaal van een kind, een gebeurtenis, een levensles…

Mooie creaties maken doe ik zóóó graag dat ik het niet kan laten om het te delen.  Vandaar deze blog.  Dank aan jullie om telkens weer ‘mijn ding’ te willen volgen!

Hartelijk dank aan Leen Van Mechelen die het logo van Juffrouw Hutsekluts precies ontwierp zoals ik het wilde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *