Gingerbread Man

gingy 3Deze peperkoekenmannetjes zijn niet echt een traditie van hier, maar toen ik de Gingerbread Man in de film Shrek zag, was ik helemaal fan.

Het theatrale ventje dat altijd over-acteert is zo grappig!  Als ik iets voor Kerstmis wilde haken, was dit het wel.  Ik bewaarde een tijd geleden op Pinterest een breipatroon van het mannetje dat ik er echt wel leuk vond uitzien. Vind hier het breipatroon van Rabbit Hole Knits  Ik wilde absoluut dit patroon omzetten in een haakpatroon.  Dat bleek niet zo eenvoudig als ik eerst dacht.  Het popje werd veel te groot en de verhoudingen klopten niet.  Dat werd dus herwerken en herwerken en tegen de tijd dat ik doorhad wat het beste resultaat zou opleveren, was mijn mooie peperkoekengaren er helemaal doorgehaakt.  Dan maar het donkerbruine bolletje gebruiken en uiteindelijk  is dit het resultaat geworden. IMG_5564

Nu het patroon klaar is, zal het haken vlot vooruit gaan en ga ik er nog enkele in andere kleuren maken.  Ik kon echter niet wachten om het patroontje al met jullie te delen.  Het leuke is dat je het popje kan versieren naar hartelust.  Als je ‘Gingerbread Man’ googelt, vind je de kleurrijkste versies.

Hier kan je het gratis patroon downloaden:  haakpatroon-Gingerbread-Man.pdf

Laat het me zeker weten als je vragen hebt.   Ik ben benieuwd naar jullie creatie!   Veel haakplezier!

3 gedachten over “Gingerbread Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *