Pittige kussentjes

kerststofjes

Wat maak jij zoal met je kerststofjes?  Vorig jaar rond deze tijd naaide ik met de kinderen van het vijfde leerjaar kersenpitkussentjes om te verkopen op de kerstmarkt.  Ze zijn niet alleen heel leuk en eenvoudig om te maken, maar werden ook een groot succes op de markt.

naaien met kinderen

Wil je zelfgemaakte cadeautjes voor kerst of nieuwjaar, dan is dit zeker een topper!  Kleine kussentjes zijn warmertjes voor de koude handen; je stopt ze gewoon in je zak of mouw. De kinderen kunnen leuke spelletjes spelen met het kersenpitkussentje: gooien en vangen, verstoppen, mikken in een emmer of op een roos op de grond, zakdoekleggen, blikgooien, …

Veel heb je niet nodig om ze te maken; restjes stof en wat draad.  Kersenpitten koop je eenvoudig online.  Download hier snel de handleiding en ga pittig aan de slag!  handleiding-kersenpitkussens.pdf

pittenkussens

Tip: Bij Peggy Sew koop je mooie kerststofjes én kersenpitten voor een prikje.  Een echte aanrader want Tinneke levert altijd snel en correct!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *