Haken met kinderen

Haken is weer helemaal in en ook jonge kinderen willen net zoals oma en mama of papa leren haken.  Vorig jaar gaf ik enkele workshops aan kinderen van 6 tot 12 jaar.  Ze gingen één voor één naar huis met een leuk haakwerkje en een dosis goesting om verder te oefenen! De meeste jongens en meisjes (jaja, er kwamen ook jongens leren haken) wilden graag een knuffeltje uit een haakboek kunnen haken.  Maar beginners moeten eerst de haakpen leren hanteren en de basissteken onder de knie krijgen. Leren haken met die kleine handjes vraagt véééél geduld en doorzettingsvermogen.  Het is belangrijk om het speels en luchtig te houden en niet te moeilijk te beginnen. Daarom bedacht ik enkele eenvoudige projectjes voor beginnende hakers die snel een leuk en creatief resultaat opleveren.   Met plezier deel ik enkele van die uitgewerkte ideeën in de hoop dat jullie de (klein)kinderen blij gaan maken met een gezellig-samen-haken! Houd de blog de komende dagen dus goed in het oog…

 

Een gedachte over “Haken met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *