Haken met kinderen – deel 1

Daar gaan we dan!  Zoals beloofd, het eerste bericht over de haakwerkjes die de kinderen tijdens mijn workshops haakten.104_2647

Tijdens de allereerste oefening, leerden de kinderen de haaknaald hanteren, een lus opzetten en een lossenketting haken.  Die verwerkten ze dan in iets leuks.  Ik voorzag dikke haaknaalden nr.4 en dikke haakkatoen van goede kwaliteit zodat de draad niet ging splijten.  Met één van de volgende haakprojectjes waren ze al snel een uurtje of twee zoet.

lossenketting wordt sleutelhanger

  1. We maakten meteen een leuk hebbedingetje van de lossenketting door na ongeveer 10 cm een sleutelring aan de ketting vast te haken.  Dan weer 10 cm verder haken en afhechten.  Als het haken goed vlotte, gingen ze  in een andere kleur nog een ketting eraan vasthaken.  De sleutelhanger werd verder versierd met kralen, knopen, bedels, lintjes,…

sfeerlichtje

  1. Een lange lossenketting werd rond een glazen potje of flesje gewikkeld om er een sfeerlichtje, pennenbakje of vaasje van te maken.  Ze kleefden dubbelzijdige plakband op het glas en dan netjes de lossenketting erop.  Verder versieren met viltjes, knopen of kralen maakt het potje extra leuk!  Zoals je op de foto kan zien, gebruikte ik tijdens de workshops zo’n “sfeerlichtje” om de haakpennen en de schaartjes in te zetten.  Maar met een theelichtje erin branden ze ook zeer sfeervol!
  1. Tenslotte had ik ook nog kartonnen doosjes om te versieren. Met een beetje knutsellijm kleefden de kinderen hun lossenketting erop in de vorm van een hartje of langs de rand van het doosje.  Met glitters, viltjes, enz. toverden ze de doosjes om tot mooie geschenk- of bewaardoosjes.

104_2132
104_2619

 

 

 

Deze eerste haakwerkjes mogen best gezien worden, niet?

In het volgende blogbericht toon ik wat de ‘gevorderden’ maakten van een eenvoudig vastenlapje.  Stay tuned!

Deze diashow vereist JavaScript.

8 gedachten over “Haken met kinderen – deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *