Flower power

Ze zijn heel leuk om te haken deze klassiekers onder de haakpatronen: Granny Squares en Granny Stripes.  Ideaal voor dekentjes, kussens, sjaals,…   Toen ik vorige zomer zin had om eens iets anders te haken dan ingewikkelde telpatronen, heb ik me er ook aan gewaagd.

Deze kleuren zijn echt iets voor wie houdt van zomer, geurige bloemen, uitbundige kleuren, vogeltjes, vlinders, happiness en een vleugje nostalgie, …   Je kan ze ook maken in een rustig kleurenpalet.  Doordat je kleuren gaat herhalen, ontstaan er patronen en creëer je een bepaald effect.  Google maar eens ‘Granny Stripes’ of ‘Granny Squares’, voel wat kleurencombinaties met je doen en laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Ik haakte met dikke haakkatoen een rechthoekige lap.  Daarna naaide ik met bijpassende stofjes een kussen met dezelfde afmeting.   De gehaakte lap naaide ik bovenop het kussen.  Simpel en gemakkelijk.

Op het internet vind je veel patronen en video’s om deze strepen en vierkanten te haken.  Hier bijvoorbeeld: Karin aan de haak vertaalde het patroon voor de strepen heel duidelijk.

Veel plezier met het uitkiezen van de kleuren want als ik de nieuwe kleurentrends zie, begint het bij mij alweer te kriebelen…

IMG_5844 IMG_5845 IMG_5846

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *