Febe, Fin & Friends

Ongeveer een jaar geleden bedacht ik Febe & Fin, popjes eenvoudig van vorm en met felle kleurtjes, geïnspireerd op de popjes van Fisher Price waarmee ik zo graag speelde.

IMG_6031

Ondertussen hebben ze al enkele vriendjes gekregen en groeit het assortiment ‘Febe,Fin & Friends’.  De popjes zijn kleine mensjes waarmee kleuters kunnen ‘doen alsof’ om zo de wereld te leren begrijpen.  De kleine kinderhand houdt van deze popjes.  Kleuters vinden het fijn om de sjaaltjes steeds opnieuw te knopen en oefenen zo hun fijne motoriek zoals Juliet…

popje klaarmaken spelen

 

De popjes zijn zo ontworpen dat de delen aan elkaar gehaakt worden.  Leuk voor de haakster die niet graag onderdelen vastnaait (zoals ik…).  Kleine loszittende onderdelen worden vermeden of kunnen weggelaten worden.   Veiligheidsoogjes kunnen er niet afgetrokken worden en ik gebruik kwaliteitskatoen die niet pluist wanneer baby’s en peuters het speelgoed in hun mond steken.  Met die katoen zijn de popjes perfect wasbaar in de wasmachine tot 60 graden en kunnen ze ook voor de allerkleinsten dienen.  Toch is waakzaamheid aangeraden; hou dus steeds toezicht wanneer het kind met knuffels speelt.

Jonkvrouw & Ridder (2)

Lees meer over de popjes en hun haakpatronen op de website.  De patronen zijn in het Nederlands geschreven, met foto’s en getest door ervaren haaksters.  Op de website lees je heel wat details over elk patroon zoals welk materiaal je precies nodig hebt en welke steken er gebruikt worden.

Ze zijn verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding (€ 2,95 per stuk of in een set van 2 voor € 3,95).  Voor de betaling word je doorverbonden met de webshop van Peggy Sew.  Je kan daar kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden.  Wanneer je de betaling online in orde bracht, ontvang je in een mail de link om het aangekochte patroon te downloaden.  En dan kan je beginnen met je eigen Febe, Fin of vriendje te haken!

Wanneer je een haakwerkje maakte met één van de patronen van Juffrouw Hutsekluts kan je een foto laten plaatsen in het album ‘Hutseklutsfans’.  Zo kan iedereen jouw creatie bewonderen!  Mail je foto (met je naam) naar info@juffrouwhutsekluts.com.

IMG_6148

Een gedachte over “Febe, Fin & Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *