Knuffelen en kleuren

De figuurtjes die wij haken lenen zich zo goed voor verhalen.  Iedereen die een popje haakte, wil dat graag voorstellen aan vrienden en verzint daarbij een naam, een leuke anekdote of een verhaal.  Het is fantastisch om die figuurtjes tot leven te brengen.  Bij mij is dat toch het geval.  Ik zie die popjes samen allerlei avonturen beleven.  Ik schreef al enkele verhalen bij m’n ontwerpen.

Onder het motto van ‘bezig met van alles en nog wat’ – mijn naam is niet toevallig Hutsekluts – maakte ik de afgelopen weken schetsen bij het verhaal ‘Mijn engeltje‘.  Tekenen is nog een passie van me waarbij ik de tijd uit het oog verlies en helemaal tot rust kom.  De tekeningen zitten tijdelijk veilig opgeborgen in m’n map.  Daar kunnen ze wat rijpen… Het verhaal moet nog een beetje groeien en de illustraties volgen dat ritme.  Ondertussen maakte ik voor de figuren uit de reeks Febe, Fin & Friends kleurplaten voor de kleinsten.

kleurplaten ontwerpen (4)Een heel eenvoudige afbeelding die door de kinderen kunstig ingevuld kan worden.  Je krijgt zo’n kleurplaat gratis in je mailbox bij het digitale haakpatroon dat je aankoopt.  Gewoon even afdrukken en je hebt genoeg voor heel wat uurtjes kleur-, schilder- of plakplezier.  Ik ben benieuwd of de kinderen het leuk gaan vinden.  Wat doe jij met de kunstwerkjes van je kinderen, kleinkinderen of leerlingen?  Hang je die aan de koelkast of heb je daarvoor een prikbord of een kunstmuur of nog iets anders?  Je kan hieronder bij ‘geef een reactie’ je ideeën met ons delen!

2 gedachten over “Knuffelen en kleuren

  1. Het zijn ook hele leuke figuurtjes waar je als haakster zelf mee in op gaat en je verhaaltjes erbij zijn prachtig ?
    Proficiat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *