Inktvisjes

Het einde van het schooljaar is er.  Tijd voor leerlingen en leerkrachten om afscheid te nemen van elkaar met een schoolreis en een feestje.  Het is dan leuk om tekeningen en zelfgemaakte geschenkjes te krijgen van de kinderen.  Ze hebben die met zoveel zorg en liefde gemaakt.  Ik vind het ook fijn om zelf een persoonlijk afscheidscadeautje te maken voor elk kind en ik hoop hen zo te verrassen met een onvergetelijk moment.  Het vraagt wel wat werk om deze sleutelhangerinktvisjes te maken, maar ik vind ze super omdat ze een speciale betekenis hebben.  Het kaartje eraan met deze tekst verduidelijkt het:

mini inktvisjesHet patroon van het inktvisje is een ontwerp van Carine Martens van Patroontje.  Het werd enkele jaren geleden gedeeld onder de haaksters van de groep ‘Kleine inktvisjes’.  Ik heb het patroon een beetje aangepast en je kan mijn versie gratis downloaden, samen met de bijhorende kaartjes.  Je kan deze afdrukken op een A4 mét of zonder snijlijnen.

Daar ga ik dan, met de laatste verrassing van het schooljaar…

mini inktvisjes (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *