decemberdagen met Febe & Fin

Speciaal voor de feestdagen in december zijn er deze haakpatronen om Sinterklaas, Zwarte Piet, Maria, Jozef en kindje Jezus in een kribbe en de Drie Koningen te haken, allemaal in de stijl van Febe & Fin.IMG_5740 IMG_6686 IMG_6291

Met de popjes kan je de kinderen in de kring laten vertellen over wat deze feesten voor hen betekenen of je kan zelf sinterklaasverhalen en het kerstverhaal vertellen.  Wie zijn deze figuren, waar komen ze vandaan en hoe lang bestaan ze al?  Er zijn ook kinderen in de klas die deze heiligen niet kennen of onvoldoende de achtergrond van deze figuren kennen en de boodschap die de verhalen uitdragen niet echt begrijpen.  Het is dus echt wel goed om hierbij stil te staan.  Achteraf kunnen de kinderen met de popjes de verhalen naspelen.

Als je de patronen aankoopt, krijg je er weer gratis een kleurplaat van de popjes bij.  Deze kan je dan weer gebruiken in de klas om de verhalen te gaan verwerken.  Je kan de kinderen de verhalen opnieuw laten vertellen met behulp van de popjes en de tekeningen.

De patronen zijn zo bedacht dat je de verschillende delen aan elkaar kunt haken, behalve de voeten, de versieringen op de kronen en de baarden.  Je hebt dus weinig naaiwerk en de popjes zitten stevig in elkaar.  Als je deze popjes met garen van 100% katoen haakt en opvult met fiberfill, kan je ze wassen tot op 60 graden.  Toch een zeer belangrijk detail als je weet dat het speelgoed in de klassen regelmatig schoongemaakt moet worden.

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan en lees meer over de patronen!

Het is nog lang niet december maar stel niet uit en begin op tijd te haken zodat je ze zeker dit schooljaar eens kan uittesten in je klas!  Heel veel succes en plezier ermee!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *